Shtëpi Bots Shkarko Download Telegram Group and DataBase Ndihmë


Rusia do të ndalojë bankat të përdorin mesazhe si Telegram për të kontaktuar klientët


Institucionet financiare në Rusi nuk do të jenë në gjendje të komunikojnë me klientët përmes mesazheve të çastit me bazë jashtë vendit, zbuluan mediat lokale. Një ligj i ri i miratuar nga Duma e Shtetit gjithashtu ndalon bankat të përdorin biseda për të dërguar të dhëna personale dhe dokumente pagese.

Projektligji kufizon bankat dhe agjentët rusë nga dërgimi i informacionit të ndjeshëm përmes lajmëtarëve të huaj
Bankat në Federatën Ruse nuk do të lejohen të kontaktojnë klientët e tyre në një numër mesazhesh të njohura, sipas legjislacionit të ri të miratuar nga dhoma e ulët e parlamentit. Ndalimi vlen për platformat me bazë të huaja.

Një listë e aplikacioneve të prekura nuk është publikuar ende nga Roskomnadzor, Shërbimi Federal për Mbikëqyrjen e Komunikimeve, Teknologjisë së Informacionit dhe Medias, por Telegram, Whatsapp, Viber dhe të ngjashme i përshtaten përshkrimit, raportoi e përditshmja e biznesit Kommersant.

Projektligji, i miratuar nga Duma e Shtetit në leximin e tretë, gjithashtu kufizon përdorimin e këtij lloji të shërbimit të mesazheve për korrespondencën që përmban informacione të ndjeshme si të dhëna personale ose dokumente që lidhen me pagesat dhe transfertat e parave.

Kufizimet nuk kanë të bëjnë vetëm me bankat, por edhe të gjitha organizatat e tjera financiare, duke përfshirë ndërmjetësit, kompanitë që operojnë në tregun e letrave me vlerë, firmat e menaxhimit, fondet e investimeve dhe fondet private të pensioneve dhe depozituesit, detajet e artikullit.

Ministria e Zhvillimit Dixhital do të mbikëqyrë zbatimin e kufizimeve të reja
Sipas Anatoly Aksakov, kreut të Komitetit Parlamentar të Tregut Financiar, Ministria Ruse e Zhvillimit Dixhital, Komunikimit dhe Mediave Masive do të ngarkohet të mbikëqyrë ndalimin, jo Banka Qendrore e Rusisë në këtë rast. Duke komentuar për Kommersant, ai u shpreh gjithashtu:

Organizatat e kreditit, natyrisht, janë shumë të kujdesshme për zbatimin e ligjit dhe nuk ka gjasa ta shkelin atë. Prandaj, padyshim, ata do të ndërmarrin hapa për të shmangur rënien nën sanksione.

Duke folur për gazetën, anëtarët e industrisë vunë në dukje se lajmëtarët e çastit përdoren rrallë për të komunikuar me klientët, veçanërisht nga lojtarë të mëdhenj që kanë zhvilluar aplikacionet e tyre që paraqesin biseda mbështetëse të integruara.

Të tjerët përdorin zgjidhje të palëve të treta, më shpesh platforma të sigurta për komunikimin me klientët, shkëmbimin e dokumenteve, lidhjen e marrëveshjeve, ngarkimin e të dhënave dhe raportimin në bankën qendrore, shpjegoi Tatyana Evdokimova, një këshilltare investimesh. “Ne e dimë se çfarë është mbrojtja e të dhënave personale dhe ne kemi qenë në përputhje me disa kërkesa për një kohë të gjatë”, theksoi ajo.


Lini një koment

Nuk u gjet asnjë koment.
Bëhuni njerëzit e parë që komentojnë këtë grup ose kanal