Shtëpi Bots Shkarko Download Telegram Group and DataBase Ndihmë


8 këshillat kryesore për përdorimin e sigurt dhe të sigurt të Telegramit


Njohja e bazave të privatësisë dixhitale është e rëndësishme dhe përdorimi i një aplikacioni të sigurt të mesazheve është një nga mënyrat më të mira për të filluar. Telegram ka një sërë veçorish privatësie dhe sigurie, dhe ju duhet të dini se si ta përdorni aplikacionin për të përfituar sa më shumë prej tyre.Këto këshilla do t'ju ndihmojnë të përdorni Telegramin në mënyrë të sigurt dhe të sigurt, duke përfituar sa më shumë nga veçoritë e aplikacionit. Telegrami ka nivele të ndryshme sigurie dhe sigurie, kështu që ju duhet të gjeni ekuilibrin që funksionon më mirë për ju.1. Përdorni Secret Chat për të enkriptuar mesazhet tuajaBisedat e rregullta në Telegram nuk janë të koduara nga fundi në fund si parazgjedhje. Kjo veçori duhet të aktivizohet manualisht dhe duhet të jetë gjëja e parë që bëni pas instalimit të Telegram. Megjithatë, nëse përdorni Telegram në telefona Android me shumë buxhet, nuk do të jeni në gjendje të zhvendosni biseda sekrete mes tyre.Për të nisur një bisedë sekrete, ndiqni këto hapa:1) Hapni Telegramin.

2) Prekni ikonën e lapsit në këndin e poshtëm djathtas.

3) Kliko New Secret Chat.

4) Zgjidhni një kontakt për të filluar një bisedë sekrete.2. Aktivizo verifikimin me dy hapa për të parandaluar aksesin e paautorizuar

Autentifikimi me dy faktorë është një mjet i rëndësishëm për të mbrojtur në mënyrë efektive llogaritë tuaja. Telegram ofron një qasje paksa të ndryshme, duke ju kërkuar të vendosni një fjalëkalim të veçantë kur hyni në Telegram në një pajisje të re, së bashku me metodën tradicionale 2FA të dërgimit të një kodi SMS.1) Hapni Telegramin.

2) Prekni butonin e menusë në këndin e sipërm të majtë të ekranit.

3) Klikoni Cilësimet.

4) Prekni Privatësia dhe Siguria.

5) Klikoni
Verifikimi me 2 hapa
.

6) Futni një fjalëkalim.Nëse e harroni këtë fjalëkalim, mesazhet tuaja nuk do të jenë të aksesueshme nga pajisjet e tjera. Cakto email-in e rikuperimit kur është aktivizuar verifikimi me 2 hapa.3. Çaktivizo seancat aktive në pajisje të tjera

Nëse kaloni shpesh midis shumë pajisjeve, mund të keni të hapura në të njëjtën kohë disa seanca Telegram. Bisedat nëpër pajisje të shumta nuk janë të koduara nga fundi në fund, ndaj çaktivizoni seancat e panevojshme për t'i mbajtur ato sa më të sigurta. Është e lehtë të harrosh se në cilën pajisje jeni identifikuar, kështu që Telegram ju lejon të shikoni dhe përfundoni sesionet aktive nga një pajisje.1) Hapni Telegramin.

2) Prekni butonin e menusë në këndin e sipërm të majtë të ekranit.

3) Klikoni Cilësimet.

4) Prekni Privatësia dhe Siguria.

5) Klikoni Sesionet aktive.

6) Klikoni për të përfunduar të gjitha seancat e tjera.4. Dërgoni media vetëshkatërrueseMedia vetëshkatërruese do të zhduket nga biseda pas një kohe të caktuar. Kjo është metoda më e lehtë dhe më efektive nëse jeni të shqetësuar për mbajtjen private të mesazheve individuale. Ju mund të dërgoni media vetëshkatërruese në biseda të rregullta dhe sekrete.1) Hapni Telegramin.

2) Zgjidhni Chat.

3) Prekni ikonën e shtesës në këndin e poshtëm djathtas të ekranit.

4) Zgjidhni një imazh ekzistues ose kapni një të ri.

5) Prekni butonin e kronometër pranë butonit të dërgimit.

6) Zgjidhni sa kohë dëshironi që media të zgjasë.

7) Klikoni butonin dërgoni.5. Fshini mesazhet për privatësi maksimale

Telegram ju lejon të fshini mesazhet në bisedat e rregullta dhe bisedat në grup. Edhe pse jo social, kjo veçori është një plus për privatësinë, veçanërisht nëse humbet një nga pajisjet tuaja dhe dëshironi të siguroheni që askush nuk mund t'i lexojë mesazhet tuaja private.1) Hapni Telegramin.

2) Hapni bisedën.

3) Shtypni gjatë çdo mesazh chat.

4) Prekni butonin e fshirjes në këndin e sipërm të djathtë të ekranit.

5) Kontrolloni kutinë e kontrollit Fshi gjithashtu për ta fshirë atë për të tjerët.

6) Klikoni Fshi.6. Blloko aplikacionin Telegram me një kodLe të themi se dikush ju vjedh telefonin ndërsa është i shkyçur. Duke supozuar se ato qëndrojnë të shkyçura, ata ende mund t'i qasen mesazheve tuaja në Telegram pavarësisht cilësimeve tuaja të kriptimit. Kjo veçori ju lejon të kyçni Telegramin me një fjalëkalim, PIN ose vërtetim biometrik.1) Hapni Telegramin.

2) Prekni butonin e menusë në këndin e sipërm të majtë të ekranit.

3) Klikoni Cilësimet.

4) Prekni Privatësia dhe Siguria.

5) Kliko Password Lock.

6) Klikoni Aktivizo fjalëkalimin.

7) Zgjidhni një fjalëkalim dhe klikoni OK.7. Përdorni një server proxy për të fshehur adresën tuaj IPKa shumë VPN të shkëlqyera për Android, por nëse thjesht dëshironi të fshehni adresën tuaj IP për bisedat në Telegram, nuk keni nevojë për një të tillë. Ndryshe nga ato VPN, ky shërbim është falas.Ja se si të konfiguroni një server proxy Telegram:1) Hapni Telegramin.

2) Prekni butonin e menusë në këndin e sipërm të majtë të ekranit.

3) Klikoni Cilësimet.

4) Klikoni Data & Storage.

5) Lëvizni poshtë dhe klikoni Cilësimet e Proxy.

6) Kliko Shto Proxy.8. Kontrolloni dy herë lejet e grupit tuajGrupet e mëdha paraqesin një rrezik sigurie. Menaxhimi i lejeve të grupit tuaj mund të ndihmojë në minimizimin e rrezikut duke i parandaluar njerëzit të shtojnë njerëz të tjerë në grupe.1) Hapni Telegramin.

2) Prekni butonin e menusë në këndin e sipërm të majtë të ekranit.

3) Klikoni Cilësimet.

4) Prekni Privatësia dhe Siguria.

5) Kliko Grupet.

6) Ndrysho të gjithë në Kontaktet e mia.Bon Voyage


Lini një koment

Nuk u gjet asnjë koment.
Bëhuni njerëzit e parë që komentojnë këtë grup ose kanal